Foto:Ronny Hartmann/Pool via Reuters

Vlada Kosova je izgleda odlučila da ignoriše ponudu srpskog predsednika Aleksandra Vučića koji je predložio da se iz drugog kontingenta Fajzerove vakcine u januaru obezbede određene količine i za druge nacionalnosti na Kosovu, prenosi Ljajmi.

Prištinski list je vladi poslao pitanja da li će dobiti takvu pomoć od Srbije i kako će Vlada postupiti u vezi s tom akcijom, pošto su istrage već započele, ali Antigona Badžaku, portparolka Vlade Kosova, izbegla je da odgovori na pitanje, već je samo govorila o razgovoru aktuelnog premijera Avdulaha Hotija sa komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhelijem.

Ona je navela da je Varhelji uverio Hotija da će određena količina vakcina stići na Kosovo istovremeno kada i u ostale zemlje Zapadnog Balkana.

Sagovornici su, kako je dodala, pored ostalog izrazili i zabrinutost zbog ilegalnog ulaska vakcine protiv kovida-19 na Kosovo bez redovnih uvoznih procedura.

“Takvo ponašanje Republike Srbije smatra se neprihvatljivim i kosovske institucije su pokrenule potrebne pravne radnje protiv lica umešanih u te akcije“, rekla je Badžaku, prenelo je Kosovo onlajn.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar