Nova broj 10, dnevni list Nova, dnevne novine Nova
Foto: Nova.rs

Novine "Nova" danas obeležavaju mali jubilej, kada deseti broj izlazi na kioske. Obzirom da je ovo vikend izdanje, redakcija novina "Nova" vam je pripremila pregršt kvalitetnog sadržaja, a sada smo za vas izdvojili najzanimljivije priče vikend izdanja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Današnju naslovnu stranu krasi karikatura čuvenog Dušana Petričića, koja označava sav besmisao „ekonomskog tigra“ od države, u kome deca u domovima i dalje žive u nehumanim uslovima, dok nadležni uvek imaju preča posla.

Glavni tekst vikend izdanja bavi se dijalogom vlasti i opozicije, te novine „Nova“ donose priču o tome kako „Vučić Rističevićem ponižava opoziciju“. 

Političar Bojan Pajtić govorio je za novi broj našeg lista. On ocenjuje da je mera u kojoj je opozicija pokazala ozbiljnost u vezi dijaloga, jeste mera kojom je režim uzvratio poslavši jednog Marjana Rističevića. Pajtić je izrazio bojazan da će u tom procesu biti neophodan i doktor Dulitl, da pomogne da se razumeju stavovi koje će gospodin Rističević iznositi opoziciji.

Novine „Nova“ istraživale su područje na kojem „Rio Tinto“ planira iskopavanja i ispostavilo se da je to zapravo carstvo vodozemaca – na njemu živi polovina ukupnog broja vrsta registrovanih u Srbiji i čak 30 odsto ukupnih vrsta na Balkanu. Svaka od tih vrsta je pod nekim stepenom nacionalne ili međunarodne zaštite, te se zaključuje da „Rio Tinto ne sme da ubije vidre i daždevnjake“.

Jedan od omiljenih, a svakako i najskladnijih glumačkih parova u Srbiji – Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović pojavili su se na crvenom tepihu festivala u Banjaluci i za naš list istakli kako su im „nedostajali gužva i ljudi“. 

Šta vas još čeka u vikend izdanju novina „Nova“, saznajte sutra na kioscima.

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected].

BONUS VIDEO Dan koji je odredio sudbinu Jugoslavije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare