Aktivista Udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović Foto:Screenshot/ X/Marica Živanović Poljo

Zlatko Kokanović iz "Ne damo Jadra", koji je uhapšen tokom blokade pruge Loznica - Zvornik, oglasio se večeras dok se nalazio u policijskoj marici i tom prilikom je poručio "da su im objavili rat".

„Evo nas četvorica smo uhapšeni, kao i Nebojša, ne znam da li je još neko. Voze nas u marici u MUP, hteli smo da odemo pešaka, ali nam nisu dozvolili“, rekao je Kokanović u obraćanju.

„Pratite situaciju. U četvrtak je sednica Ustavnog suda, gde će ponišiti odluku o ukidanju prostornog plana. Dođite u što većem broju, a za sve ostale informacije i dešavanja pratite stanicu udruženja ‘Ne damo Jadar’. Objavili su nam rat“, poručio je Kokanović.

Inače, ranije večeras ekološki aktivista Ivan Bjelić potvrdio je za portal Nova.rs da je više osoba uhapšeno tokom današnje blokade, među kojima su Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

Inače, građani su pokušali da spreče policajce kada su krenuli da hapse Kokanovića, ali je on na kraju uhapšen.

Marijana Petković je navela da ukoliko policija ne pusti uhapšene da će aktivisti doći ispred zgrade MUP-a.

Inače, meštani su blokirali prugu na dva sata zbog najavljene sednice Ustavnog suda. Kako je direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović saopštio ranije danas Ustavni sud će u četvrtak ukinuti odluku Vlade Srbije kojoj je ukinut prostorni plan Jadar.

***

BONUS VIDEO – Nebojša Petković: Sa Vučićem na poligraf samo uživo na RTS-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare