Godinu dana prošlo je otkad se na medijskom nebu pojavila Nova.rs - portal koji nije doneo svež dah u srpske medije, nego pravi uragan. To potvrđuju ne samo naši tekstovi, nego i stavovi naših novinara i urednika.

U Srbiji, gde je sloboda medija ozbiljno ugrožena, ima slobodnih medija. Zvuči čudno kada se kaže da nema slobode medija, ali ima slobodnih redakcija. Nova.rs uživo dokazuje tu tezu već tačno godinu dana. Istina je da je prostor informisanja potopila poplava poslušnika, da u njemu vlada cenzura i da su najznačajnije teme zabranjene za većinu medija.

Zato je početak rada Nova.rs mnoge zaboleo, naljutio i uplašio. Ko se plaši i ljuti sigurno ima razloga za to, ali jedno je sigurno: naši čitaoci – njih preko dva miliona mesečno – dočekali su nas sa zadovoljstvom, pažnjom i uživanjem. Oni nisu ni ljuti ni uplašeni.

Za prvi rođendan, odlučili smo da vam izbliza pokažemo ko piše i uređuje vaše omiljene tekstove, ko su lica iza potpisa, i šta oni misle: šta im je Nova.rs donela za godinu dana postojanja? Ukratko, rečima koleginice Marije Dejanović: „Ja ne radim na Nova.rs, ja živim Nova.rs“.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare