Goran Vesić Foto: TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je deonica od 5,5 kilometara na auto-putu Niš-Merdare, koja je otvorena pre dva dana, "rađena u poluprofilu", koji podrazumeva da se "gradi samo jedna traka".

Vesić je za televiziju B92 rekao da je puštena u saobraćaj prva faza tog auto-puta, od četiri faze sa ukupno 32 kilometra, a da će „ostale faze biti građene u punom profilu auto-puta“.

Dodao je da će se na prvoj deonici tog auto-puta, „Merošina-Merošina 1“, koja je za saobraćaj otvorena u sredu, „naknadno graditi puni profil“.

„To je direktna veza Srbije sa lukom Drač (u Albaniji) i to će biti jedan od naših najprometnijih auto-puteva. Ovo je dobar početak ali će još godinama trajati gradnja“, kazao je Vesić.

Dan nakon što je deonica kod Merošine otvorena za saobraćaj, Stranka slobode i pravde (SSP) je saopštila da će „podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca zbog krađe 5,5 kilometara ‘Auto-puta Mira'“, kako ga je nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

SSP je u saopštenju medijima navela da „auto-put ima najmanje dve odvojene saobraćajne trake i vozila se kreću u dva smera, odvojena ostrvom u sredini“, a da su aktivisti te stranke utvrdili da na tih 5,5 kilometara auto-puta „nedostaje cela jedna saobraćajna traka“.

***
BONUS VIDEO – Meštani sa trase auto-puta još čekaju novac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare