Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 4.157 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 16 pacijenata. Testirane su ukupno 16.743 osobe, a na respiratorima je 168 pacijenata.

***

U Srbiji je tokom jučerašenjeg dana registrovano još 3.469 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 16 pacijenata. Testirano je ukupno 13.286 osoba, a na respiratorima su 164 pacijenta.

***

Porastom broja zaraženih ugrožena je i vakcinacija, istakao je epidemiolog dr Predrag Kon, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Očekuje da će novi porast broja zaraženih pokazati prisustvo britanskog soja korone koji se brže širi, a priznaje i da su nedavne zabrane dovele do stvaranja gužvi, ilegalnih okupljanja…

„Moraju da se zabrane kontakti koji su nezaštićeni, inače ćemo pući kao zvečka i tek će onda postati jasno šta znači kad pukne zdravstveni sistem“ navodi on.

***

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će zamoliti Vladu Srbije da izgradimo još jednu kovid bolnicu u okolini Novog Sada kako bismo raspolagali većim kapacitetima.

***

Na teritoriji Kraljeva je od trenutka kada se krenulo sa masovnom imunizacijom pa do početka marta, vakcinisano ukupno 25.000 osoba.

Od tog broja 10.000 njih je primilo i drugu dozu vakcine.

***

Direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je danas da je prema poslednjim podacima vakcinu protiv koronavirusa primilo na tom punktu 132.000 građana, a da je 55.000 njih revakcinisano.

Bekić je za televiziju Prva izjavio da je samo tokom jučerašnjeg dana revakcinisano 5.000 građana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar