Foto:shutterstock_Bascar

Vršilac dužnosti dekana Elektrotehničkog fakulteta (ETF), nakon ostavke celokupnog rukovodstva, trebalo bi da bude izabran naredne nedelje, a izbor je sužen na dva kandidata - profesore Petra Matavulja sa katedre za fiziku i Lazara Saranovca sa katedre za elektroniku, izjavio je profesor emeritus i nekadašnji dekan ETF Branko Kovačević.

Kovačević je u izjavi za FoNet objasnio da se vode razgovori sa kandidatima, zatim sledi prošireni kolegijum sa svim šefovima katedri i odseka, a posle toga i sednica Saveta na kojoj treba da se bira novi v.d. dekana.

On je dodao da je profesor Saranovac već imao fakultetske dužnosti i bio je prodekan za nastavu, dok bi profesoru Matavulju ovo bilo prvo učešće u fakultetskoj upravi.

Branko Kovačević Foto:Medija centar Beograd

„Izbor vršioca dužnosti mora brzo da se reši, jer će u suprotnom sve stati. Sada idu i unapređenja i doktorati, Veće mora da se drži svakog meseca“, ukazao je Kovačević.

Mandat v.d. dekana trebalo bi da traje godinu dana, a u tom periodu treba da se priprema teren za izbor dekana u punom mandatu, rekao je Kovačević, dodavši da je jedan od kandidata za v.d. dekana bila i profesorka Jelica Protić sa katedre za računare, ali je ona iz ličnih razloga odustala.

Pročitajte još:

Celokupna uprava ETF, na čelu sa dekanom Dejanom Gvozdićem, podnela je ostavku 8. oktobra. Kako su tada preneli mediji, povod su bili pritisci da se fakultet izjasni o iskopavanju litijuma.

BONUS VIDEO: Tišina na ETF-u posle talasa ostavki

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare