Foto:EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Pratite najnovije vesti o epidemiji koronavirusa u Srbiji.

– U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica zaraze koronavirusom umrlo osam osoba

– Od poslednjeg preseka stanja testirano je 9.436 osoba, od čega je 339 pozitivno na koronavirus

– Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 162 pacijenta

 

18.38 – U KC Niš 362 obolela od korone, životno ugroženo više od 50

U četiri kovid objekta u Kliničkom centru Niš, prema podacima od jutros, nalaze se 362 pacijenta, a životno je ugroženo njih više od 50, kaže zamenik direktora tog centra Radmilo Janković. „Oko 190 pacijenata traži neku vrstu kiseonika, ali mesta u svim jedinicama ima dovoljno“, dodao je on.

17.03 – Jovanović: Svi su u riziku od zaraze, pa i korisnici domova

Prema podacima koje objavljuje ministarstvo rada, primetan je rast broja zaraženih među korisnicima i zaposlenima u socijalnim ustanovama i staračkim domovima. Direktorka „Batuta“ Verica Jovanović kaže da je takva situacija očekivana, s obzirom na to da se od početka meseca beleži porast broja zaraženih i u opštoj populaciji.

16.31 – Jovanović: Voda na bazenima nije rizik za prenošenje virusa

Bazen i sama voda, prema najnovijim istraživanjima, ne predstavlja rizik za prenošenje virusa, rizik su same osobe, zato je neophodna socijalna distanca, rekla je direktorka Instituta za javno zdravlje „Batut“ dr Verica Jovanović na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

16.25 – U ustanovama i domovima zaraženo 244 korisnika i 83 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa kovid – 19 kod 244 korisnika i 83 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

16.18 – Na KiM 226 novoobolelih, preminulo 15 osoba

U poslednja 24 časa na Kosovu i Metohiji je, od 459 testiranih osoba, registrovano 226 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 15 osoba, što je drugi dan zaredom da se beleži dvocifreni broj smrtnih slučajeva, prenose Zeri.

16.00 – Ašanin: U UC dnevno se pregleda oko 500 pacijena

Klinički centar Srbije (KCS) održava korak sa potrebama stanovništva u lečenju i dijagnostici „nekovid“ pacijenta, kaže direktor KCS dr Milika Ašanin.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

15.00 – Još osam žrtava koronavirusa

Tokom poslednja 24 časa u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo osam osoba.

Testirano je 9.436 osoba. Broj inficiranih koronavirusom porastao je za 339.

Na respiratoru su trenutno 162 osobe.

14.30 – U Subotici preminula 4 pacijenta

U Subotici su od koronavirusa u protekla 24 sata preminule četiri osobe, saopštila je subotička bolnica. Umrle su dve pacijentkinje stare 94 i 87 godina i dva muškarca starosti 71 i 66 godina, piše RTS.

14.11 – Proglašena vanredna situacija u Aleksincu

U Aleksincu je proglašena vanredna situacija, a krizni štab je tu odluku doneo iz preventivnih razloga, izjavio je danas direktor Opšte bolnice u tom gradu Goran Vidić.

Kako je rekao, za prethodnih desetak dana od 320 testiranih ljudi, kod njih 70 je potvrđen koronavirus.

13.00 – U srpskim sredinama 15 novozaraženih, dve osobe preminule

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđeno je 15 novih slučaja korona virusa, dok su dve osobe iz Štrpca preminule, saopšteno je danas iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici.

12.17 – Lađević: Oporavak najtežih pacijenata dugo traje

Oporavak najtežih pacijenata obolelih od kovid 19 dugo traje, kaže direktor Centra za anesteziju i reanimaciju KCS prof. Nebojša Lađević i dodaje da ne sme biti opuštanja.

12.19 – Pelemiš: Bolnice imaju dovoljno mesta

Srbija je još uvek u teškoj, ali stabilnoj epidemiološkoj situaciji, kaže infektolog i član Kriznog štaba prof. Mijomir Pelemiš i dodaje da su bolnice i dalje opterećene, ali da ima dovoljno mesta za zbrinjavanje svih pacijenata obolelih od koronavirusa tokom vikenda.

MIJOMIR PELEMIS, Krizni štab
Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

11.35 – U Braničevskom okrugu bez novoobolelih, u Podunavskom petoro

U poslednja 24 sata u Braničevskom okrugu nije potvrđen nijedan novi pozitivan slučaj na kovid-19, dok je u Podunavskom petoro novoobolelih, pokazuju podaci požarevačkog Zavoda za javno zdravlje.

11.06 – Novi Pazar: Preminuo još jedan pacijent, manji broj prijema

Na današnji dan u Opštoj bolnici u Novom Pazaru nalazi se 76 hospitalizovanih pacijenata, od kojih je četvoro na respiratoru, a u poslednja 24 sata preminuo je jedan pacijent usled infekcije virusom korona, izjavio je danas koordinator bolnice Mirsad Ðerlek.

10.12 – Na bolničkom lečenju 4.400 pacijenata

Direktorka Instituta za javno zdravlje Batut i član Kriznog štaba Verica Jovanović kaže da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 4.400 pacijenata obolelih od kovid 19.

9.54 – Sedam studenata u Beogradu pozitivno na virus korona

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je sedam studenata pozitivno na virus korona i da su oni smešteni u jednom učeničkom domu u Beogradu.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

 

08.45 – Kisić: Prelomni trenutak kada treba poštovati mere

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se beleži manji broj zaraženih u proteklim danima, ali da se Srbija nalazi u prelomnom trenutku kada treba sprovoditi propisane mere u borbi protiv koronavirusa. Kisić Tepavčević je za Radio-televiziju Srbije rekla je jutros da primetna stabilizacija epidemiološke slike, da u poslednja tri dana nije bilo novih slučajeva zaraze u Tutinu i Vranju, a da je stanje bolje i u Čačku i Ćupriji.

08.30 –  KC Vojvodina:  Hospitalizovano 305 osoba sa virusom

V.d. direktorke Kliničkog centra „Vojvodina“ Edita Stokić izjavila je danas da je u toj ustanovi hospitalizovano 305 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 12 priključeno na respiratore. Stokić je za TV Prva kazala da većina hospitalizovanih ima i druge bolesti i ponovo naglasila problem gojaznosti, koja je, kako je rekla, naročito prepoznata u Vojvodini. Stokić je istakla da joj je osmeh izmamila vest da je tokom prethodne noći u KC „Vojvodina“ rodjena je 31 beba, od kojih i dva para blizanaca.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar