Udruženje novinara Srbije, UNS, logo
Foto: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrene postupak protiv osobe koja je juče uputila pretnje smrću novinarima N1.

„Znamo gde živite i koja kola vozite“ i „uskoro ćemo vas sve pobiti“, pisalo je u komentaru ispod teksta „Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u Leposaviću“, koji je objavljen na portalu N1.

Programski direktor televizije N1 Igor Božić rekao je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) da ovo nije prvi put da novinari ove medijske kuće dobijaju preteće komentare, ali da je jučerašnji specifičan zbog toga što je osoba koja je pretila napomenula da zna gde novinari žive.

„Ova pretnja je specifična jer neko tvrdi da zna adresu stanovanja novinara. Inače, mnogo slučajeva pretnji je prijavljeno u poslednjih deset godina. Pretnje su dobijali i novinari kao pojedinci, ali i celokupna redakcija. Vrlo malo slučajeva je rešeno. Zapravo, u poslednje četiri godine nije razrešena nijedna pretnja redakciji N1“, naveo je on.

UNS je pozvao Tužilaštvo da poruke koje je dobila redakcija N1 shvati ozbiljno i da uzme u obzir niz pretnji koje su stizale na adresu ove medijske kuće prethodnih godina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar