Foto: Printscreen / Facebook

Inicijativa Ne davimo Beograd trenutno održava skup u parku na Slaviji. Njihova ideja je, govori Irena Fiket za Nova.rs, koordinatorka vračarske grupe Ne davimo Beograd, da sačuvaju "malo preostale zelene površine na Vračaru".

„Ovo je jedna od akcija u nizu koje planiramo, a za koju su nas građani kontaktirali i tražili da ih podržimo – da sačuvamo park na Slaviji. Probali smo da se obratimo zvaničnim institucijama kako bismo sprečili uništavanje ovog parka. Oni žele da ugroze ovaj park, da ga više nema. Mi smo krenuli u njegovu odbranu. Napravili smo primedbe na urbanistički plan, otišli smo na sastanak u Opštini Vračar, ali niko nije imao nikakve reakcije na naše primedbe, jer niko ne želi dogovor“, govori Fiket za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Zbog toga smo krenuli da se okupljamo u parku, koliko epidemiološki uslovi dozvoljavaju … mnogo ljudi je tražilo da se tako nešto desi. Ovo je jedna od akcija da pokažemo koliko je važno da ovaj park postoj, ne samo za decu, već i za ljude koji u ovom kraju nemaju gde da vode decu da se igraju. Imajući u vidu da je Vračar spao na metar i po kvadratnih zelene površine po stanovniku, a prosek koji bi trebalo da bude je 20 metara kvadratnih po stanovniku, jasno je da Vračar nema luksuz da se još jedan park uništi“, objasnila je ona.

Najveće iznenađenje, kako govori u razgovoru za naš portal, jeste i činjenica da ih je kontaktiralo mnogo starijih građana koji su tražili da se park na Slaviji zaštiti.

„Današnja akcija je vezana za decu. Ali, kontaktirali su nas i stariji građani. Tražili su da napravimo neku akciju koja će biti vezana za njihove prirorite, stoga ćemo mi nastaviti da se okupljamo“, zaključila je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar