višnjica vikendice
Radomir Lazović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da se na obali Dunava u Višnjici, na zemljištu u javnom vlasništvu, nelegalno gradi oko 30 vikendica uz ignorisanje nadležnih insititucija.

„Nažalost slučaj gradnje u Višnjici je još jedan od pokazatelja da trenutna gradska administracija ne samo da ne želi da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, nego više ni krije da dopušta privilegovani pojedinci mogu da rade šta god žele“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Naglašeno je da se uvidom u katastar može utvrditi da su objekti izgradjeni nelegalno i bez dozvola i da je u pitanju zemljište u javnom vlasništvu.

„Pored velikog broja objekata, na lokaciji postoji i mini ergela konja. (…) Obim radova je izuzetno veliki pa je jasno da se oni odvijaju uz prećutno ignorisanje nadležnih institucija“, dodaje se u saopštenju.

Ne davimo Beograd je naveo je njegov tim tokom obilaska tog područja primetio veliki broj gradjevinskih mašina, radnike i kamione koji su vršili nasipanje stotina kubika zemlje i izvodili betoniranje obala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare