Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Protest građana protiv dizanja spomenika Despotu Stefanu održan je danas popodne u istoimenoj ulici na Dorćolu.

Protest možete da pratite uživo na FB stranici Nova.rs.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako javlja reporter Nova.rs, građani su istakli transparent „Mangupi na vlasti, prostaci bez časti“. Među okupljenima su i članovi „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović, Radomir Lazović, ali i profesor FPN Đorđe Pavićević.

Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Hteli smo da simbolično ukažemo da razmere razaranja grada i da kažemo da je postavljanje spomenika Despotu Stefanu, iako je on zadužio ovaj grad, ovde predstavlja jednu fasadu i zamagljivanje glavnih problema Beograda i građana Beograda“, rekao je Dobrica Veselinović.

Dobrica Veselinović, Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Dobrica Veselinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Profesor FPN Đorđe Pavićević je rekao da je ovaj spomenik kao građanin naručio Goran Vesić, koji je kao deo gradske vlasti odobrio da se on izvodi, Goran Vesić je kao predsednik odbora za podizanje ovog spomenika odlučio da on bude ovde.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Dakle, mi imamo spomenik Goranu Vesiću. Ovo nije nikakav spomenik Despotu Stefanu Lazarević, koji je zaslužio da ga se sećamo, koji je zaslužio da o njemu razgovaramo, ali ovo je bilbord SNS-u i jednom razaranju ovog grada koje vidimo na svakom ćošku“, objasnio je Pavićević.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar