ljig
Foto: Wikimedia.org/Dungodung CC BY-SA 3.0

U Ljigu iz dana u dan sve je veći broj lica zaraženih koronavirusom, a kovid ambulanta radi u dve smene, kaže za portal Nova.rs portparolka te opštine Andrijana Srećković i dodaje da je izdvojen poseban prostor u okviru te zdravstvene ustanove u kojoj se pregledaju deca kod kojih se sumnja na infekciju.

Prema njenim rečima, od četrnaest testiranih osoba kovid 19 potvrđen je kod jedanaest, a rezultati analiza se čekaju za još 29 osoba, 15 od juče i 14 od danas.

„Dva žitelja naše opštine su hospitalizovana nekoliko dana, lekari prate njihovo stanje, a danas ih je još troje upućeno u valjevsku bolnicu. Svi oboleli imaju blažu, ili srednje tešku kliničku sliku, a nijedan nije priključen na mehaničku ventilaciju“, navela je ona i izrazila uverenje da će se brzo oporaviti.

Srećković je dodala da niko u Domu zdravlja od medicinskog i nemedicinskog osoblja nije zaražen kao što je bio slučaj u drugom talasu korone.

U samoizolaciji se nalazi trenutno trideset šest osoba, a među decom školskog i predškolskog uzrasta, na svu sreću, nema obolelih, istakla je ona i dodala da se redovno sprovodi dezinfekcija u svim ustanovama, kolektivima i na javnim površinama.

Inače od početka epidemije u Ljigu je registrovano ukupno 117 lica zaraženih, a petoro njih je preminulo.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar