Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT

Kruševački Štab za vanredne situacije je danas naredio gradskom Gerontološkom centru da postupi po instrukcijama Zavoda za javno zdravlje za prevenciju širenja zaraze koronavirusom, a Bolnici da obezbedi tim koji će pregledati korisnike tog centra kod kojih je koronavirus potvrđen.

Detalje o tome koliko je obolelih, da li medju njima, pored korisnika, ima i zaposlenih, u Gerontološkom centru nisu mogli da saopšte, navodeći da je za to zaduženo Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

O tome nisu bili spremni da govore ni u Zavodu za javno zdravlje Kruševac.

U naredbi Štaba za vanredne situacije, koja je danas objavljena na sajtu Gradske uprave Kruševac, Bolnici i Domu zdravlja je naloženo da od sutra obezbede po lekara i tri medicinska tehničara koji će raditi u Gerontološkom centru i i biti ispomoć medicinskom osoblju tog centra u zbrinjavanju korisnika kojima je potvrdjen korona virus.

Od Vojske Srbije je zatraženo da odmah uspostavi dvadesetčetvoročasovno obezbedjenje Gerontološkog centra.

Veterinarskoj stanici Kruševac je naloženo da dva puta dnevno dezinfikuje unutrašnjost tog centra, dok će Javno komunalno preduzeće jednom dnevno dezinfikovati dvorište.