Foto:Shutterstock

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 126 korisnika i 33 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 489, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 182, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo Kovida-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu („Jelenac“), Knjaževcu, Mladenovcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, “Miljakovački vinogradi“ i „Nada“ u Beogradu, “Radost“ i “S.Nikola“ u Negotinu, “MeliorVita“” i „Gardoš“ u Zemunu i „Eskulap centar“ u Nišu.

U saopštenju se podseća da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)