Foto:EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Broj zaraženih koronavirusom u Boru i dalje raste, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ registrovano je 13 novoobolelih. Ukupan broj zaraženih na teritoriji Bora je 50, a u poslednja 3 dana testirano je 116 osoba čiji se rezultati očekuju.

“Nažalost, mimo svih aktivnosti koje sprovodimo, na teritoriji grada je počela lokalna transmisija virusa, odnosno virus se širi u cikličnim krugovima.Nije vreme da budemo hrabri, vreme je da budemo pametni jer jedino čuvanjem sebe možete da zaštitite svoje najbliže.“, rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je dodao da je zaražena i četvoročlana porodica sa dvoje punoletne dece. Na odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno se nalazi 15 pacijenata koji su testirani na prisustvo virusa, a tri pacijenta kod kojih je virus ustanovljen upućeni su na dalje lečenje u Niš.

Na području ostalih gradova Borskog okruga u Negotinu su tri nove osobe zaražene, a do sada ukupno 5, u Kladovu evidentirana su dva nova slučaja ukupno 10 zaraženih osoba.

U Majdanpeku je registrovana prva žrtva koronavirusa koja je jedina i evidentirana kao zaražena od ukupno 15 testiranih.

Na području grada Zaječara, prema podacima koje je na svom fejsbuk profilu objavio gradonačelnik Boško Ničić registrovano je 6 novih slučaja, a ukupno je zaraženo 25 osoba.

U Boljevcu je do sada zaraženo 13 osoba.