pacijent korona leskovac
Foto:N1

Oko 90 zaposlenih u Opštoj bolnici u Leskovcu zaraženo je korona virusom, izjavio je za agenciju Beta direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

Rekao je da su među obolelima lekari, medicinske sestre, spremačice, servirke, majstori, vozači, odnosno radnici sa svih odeljenja.

„To je oko šest odsto zaposlenih, dobra stvar je da se posle sedam do osam dana vraćaju na posao, tako da nije ugroženo poslovanje bolnice. Sve što je ispod 10 odsto može da se radi, a i vraćamo ih sa odmora“, kazao je Dimitrijević.

On je napomenuo da zaraženi uglavnom imaju lakše kliničke slike i da su za sada hospitalizovana samo tri radnika.

U kovid režim danas se vraća i onkologija, a kako Dimitrijević kaže, sutra najverovatnije i psihijatrija.

„Produžili smo testiranje na Odeljenju ginekologije jer nekoliko dana nije bilo zaraženih, pa su se ponovo javili i nastavili smo testiranje. Naravno, odmah ih udaljimo sa posla i šaljemo u kućnu izolaciju“, dodao je direkor.

Kada je reč o stanju u kovid bolnici, Dimitrijević kaže da su noćas imali 17 prijema i dva smrtna slučaja.

„Kod hospitalizovanih je dominantna osnovna bolest i to su mahom stariji ljudi, i da nije kovida bili bi hospitalizovani, ovaj virus je samo doprineo da se to ubrza“, objasnio je Dimitrijević.

U toj bolnici hospitalizovano je 78 pacijenata od kojih je 51 na kiseoniku.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac u Jablaničkom okrugu obolele su 382 osobe, od kojih su 227 sa teritorije grada Leskovca, 101 osoba je iz Vlasotinca, 28 iz Lebana, 10 iz Medveđe, 14 iz Bojnika i dve osobe su iz Crne Trave.

Među novobolelima je najviše radno sposobnog stanovništva, njih 189, zatim 67 nezaposlenih, 76 penzionera, 33 učenika, pet studenta i 12 dece.

BONUS VIDEO Profesorka Dragana Jovanović o situaciji u kovid ambulantama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar