Učionica, škola, veronauka
Foto: Shutterstock

Na sastanku Ministarstva prosvete i reprezentativnih sindikata koji je održan danas, aktuelnoj ministarki Slavici Đukić Dejanović i saradnicima izloženi su zahtevi prosvetnih radnika.

Zahtevi prosvetnih radnika koji su danas izloženi pred predstavnicima Ministarstva prosvete su:

-da se odmah zarade zaposlenih u obrazovanju izjednače sa nivoom prosečne zarade u Republici Srbiji i da se izradi strategija za povećanje u narednom periodu

-da se odmah u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom prosvete i na osnovu formulacije radne grupe i izmeni zakonska regulativa, donesu pravilnici, izmene uredbe, kako bi se povećao broj angažovanih stručnih saradnika i poveća dodatak odeljenskim starešinama

– da se odmah pristupi definisanju i smanjenju pedagoške administracije, kroz izradu pravilnika, koji će definisati obim i oblik dokumentacije, a na predlog reprezentativnih sindikata.

Foto: Privatna arhiva

Na sastanku je istaknuto da će školska godina početi redovno 1. septembra i da će bezbednost učenika biti stavljena u prvi plan.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarka Đukić Dejanović je rekla da će se saradnja sa sindikatima nastaviti u kontinuitetu i da je uverena da će biti dodatno produbljena „jer samo dijalogom i zajedničkim radom možemo da radimo mnogo više“.

BONUS VIDEO: Od 1. septembra učenici dobijaju novi izborni predmet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar