Krizni stab
Branislav Tiodorović, Sednica Kriznog štaba Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

"To što ćemo mi od 22 h imati primenu propusnica, to neće imati efekta, to ne može imati efekta", smatra epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović u intervjuu za Novu.

Danas počinje i kažnjavanje ukoliko nemate validnu kovid propusnicu, a dr Tiodorović napominje da lekari iz Kriznog štaba i dalje traže oštrije mere.

„Medicinski deo Kriznog štaba ostaje pri svojim stavovima od pretprošle sednice. Mi smo tražili da sve stane od 17 sati. Od 17 sati da funkcionišu samo pumpe, apoteke, snabdevanje hranom, samo ono što narodu morate da obezbedite. Da to bude makar 10 dana, ali znamo dobro da tih 10 dana nije dovoljno. a ali potrebno je da se oseti neka promena u ponašanju“, kaže Tiodorović.

Smatra da ima krivaca i u državi i u pojedincima – „svi smo odgovorni“.

Objašnjava i zbog čega kovid propusnice posle 22 sata mogu biti problematične po ugostitelje.

„Zvao me je jedan prijatelj vlasnik jednog restorana u Nišu i kaže: Šta će mi to od 22h, imaću probleme i sukobe, treba da zovem policiju. Što niste uveli odmah da propusnice 24 sata važe za sve zatvorene prostore. Još u junu sam rekao da će biti problema i da moramo da pooštrimo kontrolu mera i da moramo da podignemo vakcinaciju najmanje na 70-75 posto, a sada već znamo da je potrebno 80-85 posto.“, napominje Tiodorović.

Kompletan razgovor sa Tiodorovićem čitajte u štampanom izdanju novina „Nova“.

Bonus video: Branislav Tiodorović  – Sledi pooštravanje mera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar