Foto: N1/Shutterstock/Stoyan Yotov/bibiphoto

Sindikalna organizacija "Zastava oružje" organizovaće sutra štrajk upozorenja u trajanju od sat vremena.

Štrajk će početi u 11 časova i trajaće do 12.

Ova sindikalna organizacija je navela da je razlog štrajka nefunkcionisanje Nadzornog odbora ove firme i „dalje stvaranje haosa u fabrici“.

„Nadzorni odbor fabrike ‘Zastava oružje’ već 19 dana odbija da postavi generalnog direktora, zbog čega fabrika svakodnevno dolazi u sve teži položaj“, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli u ovoj sindikalnoj organizaciji, prema njihovim saznanjima Nadzorni odbor je ovlastio izvršnu direktorku Milenu Milinković za zastupanje ovog privrednog društva do izbora generalnog direktora.

„I pored toga što je Mladenu Petkoviću 21. decembra 2021. godine istekao mandat Nadzorni odbor još uvek nije izabrao generalnog direktora iako je dva puta raspisivao konkurs i obavljao razgovore sa kandidatima. Nadzorni odbor je 30. decembra 2021. razrešio izvršnog direktora za proizvodnju Darka Ranđelovića da bi ga u popodnevnim satima istog dana ponovo postavio na period od četiri meseca, što dodatno usložnjava već tešku situaciju“, naveo je Sindikat „Zastava oružje“.

„S obzirom na to da Ministarstvo odbrane i Vlada Srbije tolerišu bezakonje i ne preduzimaju nikakve mere kako bi se sprečilo nezakonito ponašanje upravljačke strukture kojom predsedava Ivica Marjanović, pukovnik Vojske Srbije, Sindikat i Štrajkački odbor će narednih dana donositi dalje odluke kako bi sprečili potpuno urušavanje fabričkog sistema“, poručuju iz ove sindikalne organizacije.

***

BONUS VIDEO – Upotreba dronova – Od oružja do dostavljanja hrane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare