protest studenata Medicinskog fakulteta Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Studentkinje ekonomije i audio-vizuelne produkcije FEFA fakulteta Anica Kovačević, Marija Đokić, Sonja Kričak i Teodora Rodić, pod mentorstvom profesora Aleksandra Vučkovića, plasirale su se među najboljih pet u svetu na prestižnom međunarodnom takmičenju Creative Shock koje je ove godine okupilo 155 timova iz 71 zemlje, saopšteno je danas.

Takmičenje je trajalo od 27. septembra do 28. novembra, a predstavnice Srbije imale su zadatke da osmisle idejno rešenje za kompanije uz izradu finansijskih proračuna, poboljšanje strategije poslovanja, marketinška rešenja i akcioni plan koji je podrazumevao i društveno odgovorno ponašanje kompanije.

PROČITAJTE JOŠ

„Prednost studentkinja ekonomskog smera fakulteta FEFA, bilo je to što su zahvaljujući stečenom praktičnom znanju na fakultetu već imale iskustva u rešavanju realnih poslovnih problema, pa su se u odnosu na druge timove studenata, za kratko vreme snašle i iznele inovativan i relevantan način rešenja zadatog izazova“, navodi se u saopštenju.

Kao najveću prepreku, studentkinje navode kratak vremenski period tokom kojeg su morale da osmisle rešenja, ali i prezentaciju rešenja.

Prvo mesto na takmičenju osvojila je ekipa Univerziteta Toronto iz Kanade.

Bonus video: Ivanka Popović intervju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar