Studenti blokirali Rektorat u Novom Sadu, dan uoči zakazanih izbora
Studenti blokriali Rektorat u Novom Sadu Foto: N1

Uoči sutrašnjih izbora za Studentski parlament na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, grupa studenata blokirala je zgradu Rektorata.

Pre upada u zgradu Rektorata, studentkinja novinarstva Mila Pajić rekla je na početku da povod tribine da objasne šta je nepravilno i nepravedno što se dešava na njihovom fakultetu, prenosi N1.

„Oduzimaju nam čast, uzimaju nam novac na gluposti, ne odgovaraju nam na mejlove i beže od nas na hodniku. Šamaraju nas i pesniče, fakultet ne reaguje. Nova odluka parlamenta najavljuje novi izborni dan sutra u Rektoratu, uz obezbeđenje. Koga ćete nam dovesti? Batinaše? Po članu 5 njihovog pravilnika izbori moraju da se održe na fakultetu. Krše pravilnik koji su oni doneli“, rekla je ona.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodala je da „rektor ne sme da se meša u rad studentskog parlamenta“, kao i da „neće odustati“.

Studenti blokirali Rektorat u Novom Sadu, dan uoči zakazanih izbora
Studenti blokriali Rektorat u Novom Sadu Foto: N1

Istakla je da žele drugu listu na fakultetu, jer je „poenta svega da može da se bira“.

„Da li ćemo otići iz ove zemlje i ona će ostati na milost i nemilost stranačkih funkcionera. Da li ćemo mi dozvoliti da se to dešava?“, upitala je ona, pre nego što je počela blokada Rektorata i fakulteta.

BONUS VIDEO: Burni studentski izbori u Novom Sadu: Blokada kutija na izborima za studentski parlament na Filozofskom fakultetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar