Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Kako se bliži kraj godine tako je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da odglumi dobrog Deda Mraza i svima podeli poklone, posebno biračkom telu na koje račun za predstojeće izbore u narednoj godini. Ovo će biti i tema Mentalnog razgibavanja u četvrtak, 21. decembra. Zanima nas vaše mišljenje o novim Vučićevim predizbornim poklončićima.

Država u poslednje vreme deli „šakom i kapom“, posebno famozni „novac iz helikoptera“, prvo po 100 evra pa dva puta po 30, te onda još 20 i sada za penzionere i mlade dolazi još para.

Predsednik Srbije je iskoristio ovaj praznični duh, te je saopštio da će svi mladi od 16 do 30 godina, koji su često nezainteresovani za politiku, dobiju po 100 evra u narednoj godini. Prijava u januaru, novac leže u februaru, a njihove glasove očito Aleksandar Vučić očekuje u aprilu.

Naime, svi mladi koji su napunili 16 godina i imaju ličnu kartu do osoba koje će 2022. godine napuniti 30 godina ili imati nepunih 30 godina, imati pravo da se prijave za novčani iznos do 100 evra.

„Za sva lica od 16 do 29 godina pripremili smo meru koja će se brzo realizovati“, rekao je Vučić na jučerašnjoj „prazničnoj“ konferenciji dok se hvalisao ostvarenim ekonomskim rezultatima.

Prijava za ovu pomoć počinje od 15. i trajaće do 30. januara, dovoljno je samo da se prijave i ostave račun u banci, a novac će im leći na račune oko 1. februara, dodao je predsednik.

Na istoj konferenciji predsednik Srbije je podsetio da svoje poklone mogu da očekuju i zdravstveni radnici, te da će oko 15. januara dobiti 10.000 dinara jednokratne pomoći.

Najveći poklon od svih dobiće penzioneri, očito i najveće biračko telo u Srbiji, predsednik Vučić je naveo da će 10. februara biti uplaćena pomoć penzionerima od 20.000 dinara.

„To je velika pomoć za ukupno oko 2,9 milona ljudi“, naglasio je Vučić na konferenciji.

Međutim, predsednik Srbije nije „zaboravio“ ni na roditelje, pa će tako već od 1. januara za prvo dete, od države Srbije biti uplaćeno 300.000 dinara jednokratne pomoći, umesto dosadašnjih 100.000.

Takođe će biti davanja od 100.000 dinara za drugo i po prvi put za treće dete, dodao je on.

Vučić je istakao da će država biti spremna da pomogne sa 10 do 50 odsto za kupovinu stambene jedinice.

„Ako kuća u Babušnici košta 40.000 evra, poklon od države biće 15.000 ili 20.000 evra, da možete da je kupite“, objasnio je Vučić, doajući da se sa ovim merama ide pre svega prema majkama, jer su one odgovornije.

Bonus video – Mentalno Razgibavanje: Godina laži

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare