Foto:Miloš Simonović

U Jug Bogdanovoj ulici na Zelenom vencu, u samom centru Beograda, više od mesec dana iz trotoara izbija otpadna voda neprijatnog mirisa. Iz vode izlaze crvi kojima se hrane ptice, a kako se ispostavilo - u pitanju je fekalna otpadna voda. To izlivanje je došlo zbog nestručno obavljenih građevinskih radova na izgradnji poslovne zgrade na broju 20 u ovoj ulici, kada je došlo do probijanja septičke jame, koju su investitori kasnije sproveli tako da voda izlazi na ulicu.

Ta odpadna, fekalna voda sliva se niz ulicu  sve do srednje Ugostiteljske škole.

Zbog nesnosnog smrada u centru prestonice stanari okolnih zgrada već mesecima ne mogu da otvore prozore, a građani su zabrinuti da će izlivanje otpadnih voda niz ulicu prouzrokovati štetne posledice po zdravlje ljudi i životinja.

Stanari okoklnih zgrada su se obratili nadležnim inspekcijskim službama, kako bi one kaznile počinioca i naložile mu saniranje ovog problema. Međutim, od svake inspekcije dobili su, za njih neprihvatljiva, objašnjenja.

Stanari kažu da postaju žrtve „vrzinog kola“ jer se svaka inspekcija tvrdi da je nadležan neka druga. Ta druga inspekcija tvrdi da je nadležna ona prva, i tako u krug – rešenja još uvek nema.

BONUS VIDEO Fekalije u Jajincima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare