Foto:Nova.rs

Ispred pečenjare u boloku 62 na Novom Beogradu u nepreglednom redu stoje oni koji su se danas setili da je večeras doček Nove godine i da bi na trpezi mogli da imaju pečenje. Oni koji su na vreme naručili ovo tipično srpsko jelo ulaze bez čekanja, dok drugi, koji su pribegli srpskoj praksi nabavke u minut do 12 stoje i po sat vremena, osim ako nisu aktivirali takođe tipičnu srpsku snalažljivost.

Ograničeno vreme rada lokala zbog epidemije koronavirsa moglo bi da bude opravdanje onima koji se danas guraju u redovima, ali „tanko“.

Mnogi koji su danas zaobišli red i u pečenjaru ušli samo da pokupe već upakovanu večeru, kažu da su sve završili samo jednim telefonskim pozivom, neko pre dva, neko pre još nedelju dana.

Povezane vesti:

Oni kojima se nisu setili da na vreme potroše dva minuta na telefonski poziv, sada troše i do sat vremena na čekanje.

Povremeno se sete da zbog epidemije naprave distancu, pa opet zaborave, navuku masku preko usta, možda i nosa, ili ne. Izvade telefon iz džepa i čekaju.

Međutim, ima i onih koji se snađu, pa iako nisu bili ažurni, tapkanje u mestu preskoče.

„Ja kao pravi srpski domaćim, setio sam se danas da mi za večeru treba pečenje. Kad sam došao ovde vidim red“, priča za Nova.rs gospodin sa kesama punim svinjskog pečenja.

Objašnjava dalje kako je problem rešio.

„Stvarno mi je bilo mrsko da čekam u redu pa sam zamolio nekog od komšija da kupe i ono što je meni potrebno. Za to vreme sam popio kafu u kafani pored“, priča uz zadovoljan osmeh.

Dakle i nabavka u poslednji čas može da protekne uz kaficu, ukoliko imate i onu dobru srpsku osobinu – snalažljivost, ali i predusretljive komšije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare