Krava Slavica Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Studenti veterinsrskog fakulteta uspeli su da sakupe novac za spas kave Slavice, koju su rešili da izbave i sačuvaju od klanice. "Obaveštavamo sve divne ljude, koji su učestvovali u ovoj akciji da je otkup za kravu Slavicu sakupljen", saopštili su studenti koji su sakupili 150.000 dinara i sada mogu da kupe Slavicu.

Slavica ide na pašnjake Zlatibora, daleko od klanice.

Kako bi studenti veterine na Fakultetu veterinarske medicine, pored teorijskog, stekli praktično znanje i iskustvo, ova visokoobrazovna ustanova „pozajmila“ je kravu Slavicu sa farme. Sada, kada su vežbe gotove, stiglo je vreme da životinja, koja je u međuvremenu postala mezimac svih studenata, ode u klanicu, ali su studenti rešili drugačije i sakupili novac kako bi kravu kupili i poslali je na farmu na Zlatiboru gde može da živi slobodno.

„Kada nekoga viđate skoro svakog dana, mesecima, nemoguće je da vam ne priraste za srce. Pogotovo Slavica, koja je toliko mirna i nežna. Ona ume blago da gura glavom osobu koja stoje pored, samo da biste je pomazili. I kako je onda ne voleti?“, rekla je naša sagovornicapita se naša sagovornica, studentkinja.

Ona navodi da su studenti čak i van vežbi i nastave svakodnevno, u smenama, dolazili da obiđu Slavicu, nahrane je i očiste, a od profesora i asistenata uvek su dobijali punu podršku da sa njom provode što više vremena.

„Sve to donosi iskustvo koje će nam u budućnosti biti značajno. Zbog toga smatramo da Slavica zaslužuje da joj se nekako odužimo“, navodi ova studentkinja.

Kada su studenti shvatili da im je sa omiljenim članom zajednice ostalo još vrlo malo vremena, brzo su se organizovali i krenuli da razrađuju plan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare