Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Novopazarska bolnica transportovala je tokom poslednja dva dana u Klinički centar Kragujevac sedam pacijenata zaraženih koronavirusom, preneo je Radio Sto plus.

„Danas su prebačena četiri, a juče su u Kragujevac prevezena tri pacijenta s težom kliničkom slikom“, preneo je taj medij potvrdu više izvora u Opštoj bolnici Novi Pazar.

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Šefadil Spahić u izjavi za Sto plus je potvrdio nagli skok broja potvrđenih slučajeva i broja pacijenata na Infektivnom odeljenju, u kovid-ambulanti i privremenoj bolnici.

„Trenutno imamo više od 40 novih slučajeva dnevno, od kojih barem po desetak moramo da hospitalizujemo“, rekao je Spahić.

Radio Sto plus saznaje da se na lečenju u Kragujevcu nalazi više desetina pacijenata iz Novog Pazara, od kojih je dvoje na respiratoru.

Direktor Zavoda je ocenio da njegovi apeli da se smanje kontakti i pridržavamera opreza nisu dali rezultat.

ESpahić je ukazao i na naglo opuštanje i nepridržavanja mera zaštite u novopazarskim ugostiteljskim objektima.

„Sanitarna inspekcija je obilaskom više desetina lokala tek u par njih videla adekvatne mere zaštite. Zbog svega toga sam siguran da ćemo u predstojećem periodu imati dalje povećanje broja obolelih“, naglasio je Spahić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare