naslovna strana za 07. jul dnevne novina Nova
Foto:Nova.rs

U sedmom broju novine "Nova" donose niz zanimljivih tekstova, a mi vam izdvajamo pet novih priča.

Na naslovnoj strani možete počitati tekst „Brat stradao na Kosovu, a sad i njegov sin na Pešteru“. Naime, u potresnoj ispovesti za novine „Nova“ stric poginulog tenkiste Dejana Stojkovića, pripadnika Vojske Srbije koji je poginuo tokom priprema vojne vežbe „Munjevit udar 2021“, tvrdi da je on otrovan gasom i žrtvovan nemarom svojih pretpostavljenih starešina.

Milan St, Protić u ekskluzivnom intervjuu za Novine „Nova“ navodi „Nisam kandidat za predsednika, mali broj ljudi deli moje ideje“. Milan St. Protić bio je je jedan od lidera petooktobarske revolucije koja je, nakratko, donela demokratiju i omogućila da se i u Srbiji vlast smenjuje mirnim putem, odnosno na izborima.

Prošlo je tačno godinu dana od julskih protesta, a „Još nije utvrđeno ko je tukao građane“. Suzavac, udarci pendrecima i razbijene glave građana obeležili su prošlogodišnje proteste ispred Narodne skupštine u Beogradu za koje još nije odgovarao nijedan policajac. Navodno, nije bilo moguće identifikovati ih, a snimaka naprasno nema…

U tekstu „Studija po studija skriva štetu od rudnika“ pročitajte sve o javnom uvidu u Zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu rudnika koji „Rio Tinto“ planira u dolini Jadra, a koji je u toku.

U novinama „Nova“ pročitajte sve o politička kombinatorikama u Crnoj Gori, kao i „Može li Krivokapić da ‘preživi’ do 2022.“.

Ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete primerak novina „Nova“, imate neki predlog ili komentar pišite nam na – [email protected].

BONUS VIDEO: „Prljava energija“ odlazi u istoriju, a gde je Srbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar