Simonović o novinama „Nova“: Napadaju nas đaci SNS škole

Emisije 30. jun. 202107:53 > 11:1416 komentara
Podeli:

Prvi broj novina "Nova" od danas se nalazi na kioscima, a direktor tih novina Veselin Simonović poručuje da će narednih dana pojačati prodaju lista tamo gde ove novine budu dobro prošle.

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor novina „Nova“, Veselin Simonović, govorio je u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S povodom objavljivanje prvog broj novina „Nova“ nakon četiri meseca borbe za njihovo štampanje.

„Bilo je prilično naporno, stresno, ali novine su na kiosicima i prodavnicima i to me najviše raduje“, kaže Simonović i dodaje da bi novine trebalo da budu dostupne u celoj Srbiji.

On je naveo da se nada da će čitaoci javiti ako novine „Nova“ nisu stigle u svako mesto i poručio da će u narednim danima pojačati prodaju tamo gde one budu dobro prošle.

Direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs i direktor novina „Nova“ ističe da su prinuđeni da štampaju ove novine u Osijeku, jer nijedna štamparija u Srbiji nije htela što od straha od odmazde ili, kako kaže, nezameranja režimu u Srbiju ili zbog neke direktne naredbe. Simonović se zahvalio i kompaniji „Glas Slavonije“ iz Osijeka na dobrom kvalitetu i profesionalnom odnosu.

Upitan o komentarima poslanice SNS-a Biljana Pantić Pilja koja je na društvenim mrežama napisala pa obrisala komentare za novine „Nova“ koje je nazvala stranim plaćenicima i izdajnicima, Simonović ocenjuje da su to „đaci SNS škole Bebe Popovića“ i da su to „izdanci te škole, koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugurao u Narodnu skupštinu“.

„Oni u Srbiji rade sve da obesmisle svaki demokratski dijalog i začetak neke parlamentarne demokratije i oni su zato izabrani. Kada bi oni nešto pohvalili ‘Novu’ ja bih bio zabrinut, ovako prave dobru reklamu“, kaže Simonović.

On se osvrnuo i na naslovnu stranu prvog broja novine „Nova“ na kojoj se nalazi priča o „uličarskom rečniku predsednika Srbije“, Simonović ističe da to jeste izvorni rečnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića još od, kako kaže, 90-ih i da su se izrazi koje predsednik Srbije koristi na kratko vreme pritajili, ali da taj radikalski način ponašanja samo još više grune iz Vučića u poslednje vreme.

Upitan o kampanji koja se u Srbiji vodi protiv crnogorskih vlasti, Simonović ocenjuje da je ona usmerena da bi se urušila trenutna vlada Zdravka Krivokapića i da se u toj kampanji ne biraju, kako navodi, sredstva, pa se tako ugrožava i bezbednost ćerki crnogorskog premijera u nadu da će „Vučićevi političari da dođe na vlast u Crnoj Gori“.

„Ali, oni nikada neće doći na vlast, tako da je bolje da koliko toliko grade dobre odnose sa Crnom Gorom. Uopšte ne razumem koji je motiv da se radi ovo Crnoj Gori“, rekao je Simonović.

On dodaje da ovakva destabilizacija u Crnoj Gori najviše odgovara aktuelnom predsedniku te zemlje Milu Đukanoviću, jer bi na taj način lakše mogao ponovo da osvoji vlast na nekim izborima.

„Ovi na koje igra režim u Srbiji ne mogu da dobiju izbore i mislim da su se tu preigrali“, rekao je Simonović.

Upitan o izricanju presude bivšim šefovima državne bezbednosti Frenkiju Simatoviću i Jovici Stanišiću, čije suđenje traje već 18 godina, Simonović navodi da očekuje velike kazne za ovu dvojicu i dodaje da je najvažniji da oni budu u zatvoru, kada mi u Srbiji nismo sudili za dela koja su činili tokom vladavine Slobodana Miloševića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar