Savo Manojlović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Direktor kampanja pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović predao je danas zahtev te organizacije Radio-televiziji Srbije (RTS) da omogući građanima nepristrasno informisanje o iskopavanju litijuma na teritoriji Srbije, kao i da organizuje debatu na tu temu.

On je ispred zgrade javnog servisa kazao da političari imaju pravo da dobiju prostor na RTS kada prikupe 10.000 potpisa, a da građani, koji su za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma prikupili 38.000 potpisa, ne mogu da dobiju to pravo.

Manojlović je naveo da su Vučić i Đedović Handanović u utorak na RTS lobirali za projekat Rio Tinta u dva „prajm tajma“ – u 18 i 20 sati.

Kada je reč o potencijalnoj debati, Manojlović je poručio da kompanija Rio Tinto može da odredi svog najboljeg predstavnika, a ako smatra da je to predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović može i neko od njih da učestvuje u debati sa inicijatorima peticije.

Pročitajte još

Pozvao je sve one koji su potpisali peticiju da pomognu u vršenju pritiska na javni servis, rekavši da su među njima i predstavnici opozicije, ali i vlasti.

Posebno je pozvao člana Srpske napredne stranke Bratislava Jugovića, koji je potpisao peticiju, naglasivši da se o njemu odavno ništa ne zna, a pošto predsednik stalno preti svom protivnicima, Manojlović se brine da mu se nešto nije dogodilo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar