Savo Manojlović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Pokret Kreni-Promeni održaće sutra, u petak 23. februara u 11 časova konferenciju za medije ispred RTS-a (Takovska 10) i predati zahtev da Javni servis Srbije u skladu sa zakonom omogući građanima Srbije nepristrasno informisanje o iskopavanju litijuma na teritoriji Republike Srbije, budući da su u svom programu, u udarnim terminima i to u samo jednom danu (utorak, 20. februar) dozvolili afirmaciju iskopavanja litijuma od strane glavnih promotera kompanije RioTinto, ministarke Dubravke Đedović i predsednika Aleksandra Vučića.

Pokret Kreni Promeni istakao je da činjenica da je predata narodna inicijativa sa preko 38.000 građana čime imamo zvaničan predlog zakona za zabranu iskopavanja litjuma bora, i da je RTS u obavezi da u javnom interesu izveštava o ovom predlogu zakona, a naročito imajući u vidu da predstavnici vlasti navedenu inicijativu nisu stavili na glasanje čime su prekršili Ustav Republike Srbije.

„Građani Srbije su u emisiji ‘Oko’ mogli da čuju ministarku Đedović, a par sati kasnije u emisiji ‘Takovska 10’ i predsednika Vučića, kao lobiste RioTinta, kako na najafirmativniji način govore i zalažu se za iskopavanje litijuma. Građanima Srbije, koji finansiraju Javni servis Srbije kako bi ih ova medijska kuća informisala nepristrasno i lišena političkog uticaja, ovim su po ko zna koji put uskraćeni profesionalnog i nepristrasnog informisanja i izloženi manipulacijama i obmanama od strane promotera RioTinta koje za cilj ima apsolutno ekološko uništenje doline Jadra“, navodi se u saopštenju Kreni-Promeni.

Na konferenciji za medije ispred RTS-a, predstavnicima medija obratiće se direktor kampanja pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović.

BONUS VIDEO: Dan uživo: Savo Manojlović 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar