Sasa Jankovic
Saša Janković Foto:Nova S

Saša Janković, bivši zaštitnika građana, rekao je u emisiji "Među nama" na TV Nova S, da bi slučaj brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu završio u nekoj fioci, da se snimak nije našao na društvenim mrežama i u javnosti.

Janković je naveo da ovako imamo naknadnu reakciju policije, pravdanje, prebacivanje loptice između tužilaštva i policije…

„Bio je tu niz nekih građana i neko je pokušao da pomogne tom čoveku, ali niko nije smeo to da uradi do kraja. Sada retko ko u Srbije sme da se usudi da pomogne čoveku u nevolji. Zašto? Zato što je na žalost previše slučajeva u kojima vidimo da kriminalci nasilnici imaju zaštitu države, policije“, naveo je Janković.

Upitan da li je povezanost sa politikom mogla biti odgovor na pitanje zbog čega nismo odmah imali informaciju o ovom slučaju, on je naveo da je bilo niz slučajeva u kojima se policija na konferencijama za novinare hvalila mnogo manje bitnim krivičnim delima nego što je rasvetljvanje ovog.

„U ovom slučaju policija je ćutala, nije bilo konferencija za štampe dan posle, nije bilo najave ‘uhvatićemo tog čoveka odmah, znamo ko je’. Ne, ćutalo se. To se već previše puta dogodilo u prošlosti, da ne bi mogli da osnovano sumnjamo da postoji politička ili neka druga vrsta zaštite za kriminalce ovog tipa, za ljude koji su spremni da učine nešto od čega se svakom normalnom ledi krv u žilama“, rekao je Janković i dodao da smo mi u Srbiji imali najmanje 20 događaja, zbog kojih bi direktor policije i ministar unutrašnjih poslova, u iole odgovornoj državi, morali da daju ostavku ili da budu smenjeni, od Savamale, pa do prodaje oružja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare