Šarčević spava dok se studenti bore: Danas ću se obratiti

Društvo 03. jul. 202000:35 > 01:12
Podeli:
Foto: Arhiva

"Ja sam čovek u godinama, očigledno da sam zaspao", rekao je ministar na početku razgovora, a potom je objasnio da je "došlo do nesporazuma" nakon što smo ga upitali da li će se obratiti studentima, koji su večeras nakon reči Aleksandra Vučića, da će od petka zatvoriti domove, izašli na ulice Beograda.

Razgovarale Tanja Milovanović i Lidija Stoisavljević

PROČITAJTE JOŠ

„Ja ću ujutru dati saopštenje zato što je došlo do pogrešnog tumačenja stava koji je dat još u ponedeljak od studentske poliklinike, tako da je to bila najava“, rekao je Šarčević, pa dodao:

„To je bila najava. Ja sam na Kriznom štabu izneo podatke još prošle nedelje da se broj zaraženih studenata odnosio na studente koji ne žive u domovima, nego žive u stanovima, kod rođaka. Na tu zamenu teza sam ja ukazao još u ponedeljak, i to ćemo sutra da razjasnimo. Beogradski centar ima najmanje takvih situacija.“

Na pitanje hoće li reagovati na povike nezadovoljnih studenata, Šarčević je odgovorio:

Studenti protestuju

Posted by Nova.rs on Четвртак, 02. јул 2020.

„Ja sam već u sedam ujutru zakazao medije koji će to da saopšte. Javio sam predstavnicima SKONUS-a, javio sam predstavnici Studentskog centra Beograd i sve ćemo to ujutru razjasniti“, kaže Šarčević.

„Ja sam i poručio studentima da nemaju razloga za brigu“, zaključio je ministar prosvete.

 

Podsetimo, beogradski studenti večeras su nakon saopštene odluke predsednika Aleksandra Vučića da se zbog povećanog broja slučajeva zaraženih koronavirusom od sutra zatvaraju studentski domovi, zbog čega će studenti morati da se isele, izašli na ulice glavnog grada, a krajnja destinacija im je Skupština.

Studenti su tokom protesta koji je počeo večeras nakon gostovanja predsednika Vučića na RTS istakli da neće odustati od iskazivanja nezadovoljstva zahtevajući da se donesena odluka promeni, te da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Mnogi su na pominjanje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu, a dozivali su i ministra prosvete, Mladena Šarčevića i istakli da neće odustati dok se on ne pojavi.

Komentari

Vaš komentar