Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je saopštio večeras gostujući na RTS, da se od ujutru zbog porasta broja zaraženih koronavirusom zatvore studentski domovi i isele studenti, izazvala je nezadovoljstvo studenata, koji su spontatno izašli na ulice i organizovali protest.

PROČITAJTE JOŠ

Ovim povodom pozvali smo rektorku Univerziteta u Beogradu, Ivanku Popović, koja je na molbu da da svoj komentar u vezi sa momentalnim protestima studenata, odgovorila:

„Znate kako, jeste da su aktuelne vesti, ali sad je ipak 20 do 11. Ipak možemo da se čujemo ujutru“, rekla je Popović, a na pitanje da li može bar neki kratak komentar da kaže, odgovorila je kratko:

„Ne.“

Studenti su tokom protesta koji je počeo večeras nakon gostovanja predsednika Vučića istakli da neće odustati od iskazivanja nezadovoljstva zahtevajuči da se donesena odluka promeni, te da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare