Aleksandar Šapić, Skupština grada Beograda Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je, na pitanje o preduzeću BAS, da je "gledao prilog N1, ali da "nije najbolje shvatio šta on tu treba da uradi i gde je tu greška grada".

Kako je rekao Šapić, autobuska stanica kasni tri, možda čak i četiri godine.

„Mi to moramo da rešimo, mi ćemo to pokušati da rešimo u najskorijem periodu, da vidimo koji su uslovi da bi mi to preuzeli od BAS-a, da im se isplate te troškove koje su oni imali, jer nisu ispunili uslove ugovora po kojima su dobili parcelu, a trebalo je da izgrade autobusku stanicu, da mi to završimo sa Vladom, da nađemo nekoga ko će njom da rukovodi, može taj isti BAS opet da se prijavi, autobusku stanicu moramo da rešimo, Beograd ima problem glavne autobuske stanice“, rekao je on.

Rekao je da je gledao prilog N1, ali da „nije najbolje shvatio šta on tu treba da uradi i gde je tu greška grada“.

„Gledao sam priloge gde zamerate, s pravom, što nije završena autobuska stanica, a sad kad ćemo da završimo, pitate šta će s radnicima BAS, pa ne znam, ne možemo sada sve, BAS je većinski u vlasništvu malih akcionara, nije privatno, država nije vlasnik većinski, nekad je bila, više nije, od njihovog rukovodstva zavisi. Uzeli su kredit, nisu ispunili svoje obaveze, Beograđani ne smeju da budu zatočenici nijedne kompanije koje nije to uspela da uradi“, kaže Šapić.

Ponovio je da „nije shvatio šta su hteli da kažu“.

„Ako nije cilj da rešimo pređašnji problem, nego da otvaramo novi, onda je pitanje koliko postoji dobra namera bilo koga, ja razumem da postoje mediji sa ovom ili onom politikom, nisam shvatio, nisam razumeo kakve veze problem funkcionisanja tog preduzeća s gradskom politikom“, rekao je.

Bonus video: Autobuska stanica i dalje daleko od otvaranja: Radovi kao da se odvijaju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare