Foto:Printscreen N1, Dragan Mujan/Nova.rs

Radnici glavne autobuske stanice u Beogradu strahuju za svoju budućnost. Kažu da ih je na to, između ostalih problema - navela i izjava gradonačelnika Aleksandra Šapića koji je rekao da će da tražiti od države da se ta stanica oduzme od privatnika i preda Gradu Beogradu. Zaposleni tvrde da navedeno nije tačno, jer BAS pripada grupi velikih preduzeća, sa statusom Akcionarskog društva i nema status privatnog.

Dva dana nakon preuzimanja funkcije gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapić je počeo da najavljuje šta će prvo da radi. Na toj listi – našla se i glavna autobuska stanica u Beogradu.

„Ja ću za nekoliko dana dati predlog Vladi Srbije da oduzmemo ovu autobusku stanicu ovde toj privatnoj kompaniji BAS koja nije izgradila, čekamo tri godine… Znači da je oduzmemo, da Grad to preuzme na sebe, da mi završimo te radove, pa ćemo da vidimo ko će njome da upravlja“, rekao je Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, 22. juna.

Dok se ne odluči ko će da upravlja stanicom, radnici gradonačelniku poručuju da niko ne može da je oduzme i preda gradu.

„Naš novi gradonačelnik, gospodin Aleksandar Šapić trebalo bi da zna da mi nismo apsolutno privatno preduzeće, da grad ima 30 odsto akcija u našem fondu, da PIO fond ima 10 posto, da su ostalo akcionari – tj. radnici BAS-a, tako da mi nemamo apsolutnog vlasnika i mi nismo definitivno privatno preduzeće“, objašnjava Slobodan Kovrlija, predsednik Nezavisnog sindikata BAS a.d.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Autobuska stanica i dalje daleko od otvaranja: Radovi kao da se odvijaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare