Iako je najavljeno da će nova autobuska stanica prve putnike dočekati 1. aprila, očigledno da je to bila samo neslana prvoaprilska šala zamenika gradonačelnika Goran Vesića. Umesto vreve putnika i zvuk motora autobusa, naša ekipa u Bloku 42 zatekla je identično stanje kao početkom marta kada smo poslednji put bili u obilasku radova na stanici.

Tek po neki radnik, mali bager i raskopana zemlja u Bloku 42 – to je ukratko ono što se dešava na gradilištu buduće glavne autobuske stanice u Beogradu.

Nažalost, umesto gradilišta, na dan kada smo obišli radove na izgradnji nove stanice (14. april), prema obećanjima gradskih i republičkih funkcionera već je trebalo da bude izgrađena nova stanica. Rokovi su pomerani ne po mesecima, već po godinama – prvo je bilo najavljena 2020, pa 2021, a ovim tempom radovi neće biti gotovi ni do kraja 2022. godine.

Kada je reč o tempu radova, naše kamere zabeležile su da je na gradilištu bilo svega tri bagera, od kojih je jedan radio. Što se tiče radnika, ukupno je bilo dvojica – jedan koji je vozio bager i drugi koji je obilazio gradilište. Kao i svaki put do sada, nisu bili raspoloženi da razgovaraju sa nama, ali iskreno govoreći to i nije njihov posao.

Odgovore na pitanja kada će biti izgrađena nova autobuska stanica morao bi da da zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ali i menadžment BAS-a, koji je do sada odgovornost prebacivao samo na drugog čoveka Beograda.

Dok se odgovornost prebacuje sa mesta na mesto, radovi stoje, novac se troši, a odgovora i dalje nema – kada će biti završena nova stanica?

Bonus video: Autobuska stanica radovi – Novi beograd dron snimci

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare