U julu su počeli radovi na renoviranju enterijera dela OŠ „Vladislav Ribnikar”. To podrazumeva adaptaciju i sanaciju enterijera dela kompleksa škole kako bi učenici od 1. septembra pohađali nastavu u čistom i uređenom prostoru. Međutim, javili su se problemi poput toga da su u većini učionica silikonski zatvoreni prozori i da, kako tvrde roditelji, deca bukvalno ne mogu da dišu.

Majka jednog od đaka Ivana Čolović Čalovski rekla je za jutarnji program TV Nova „Probudi se“ da su direktorka škole, investitor i predstavnici države, kada su saznali da stolarija propušta jer je stara 15 godina, odlučili da je najbolje rešenje da se silikonom zaliju svi prozori po učionicama, izuzev po jednog prozora koji bi ostao otvoren.

Kako kaže, prosvetna inspekcija je nakon toga dozvolila da takav objekat počne da radi.

Kako će deca koja ne žele da se vrate u
Foto: Nova

„Deca sede bez prozora i klime, dolaze kući izbezumljeni, dehidrirani“, priča ova zabrinuta majka za TV Nova.

„Tražimo da se prepozna da je važnije da naša deca dobiju vazduh i da zaštitimo našu decu, nego da zaštitimo parket“, rekla je ona.

Ističe da su se neka deca razbolela, a da su neka napuštala nastavu jer ne mogu da izdrže.

PROČITAJTE JOŠ

„Recimo naša učionica je na drugom spratu, ceo dan bije sunce u te prozore i deca su vrlo uznemirena, nije im dobro i napuštala su anstavu“, ispričala je Čolović Čalovski.

Dodala je da roditelji ne znaju u čijoj je nadležnosti da proverava takve tehničke uslove za odvijanje nastave, a da je njima rečeno da je reoublička prosvetna inspekcija izašla i da je napravila izveštaj.

BONUS VIDEO Aleksandar Olenik: Naknade za roditelje iz „Ribnikara“ neosporne, sud da odluči samo o svoti 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare