vremenska prognoza
Vrućina u Zenici Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je danas upozorenje na vremenske prilike narednih dana.

Na jugu i istoku Srbije danas manji pad maksimalnih temperatura u odnosu na prethodne dane na vrednosti od 32 do 35 stepeni, ali se očekuje da već u sutra ponovo pređu 35, upozorava RHMZ.

Kako se navodi u upozorenju, u četvrtak, 5. avgusta, maksimalne temperature u ovim delovima Srbije će lokalno dostići i 38 stepeni. Na severu i zapadu Srbije maksimalna temperatura biće niža.

Na jugu i istoku naše zemlje na snazi će sutra biti narandžasti meteoalarm, dok će u ostatku Srbije biti žuti, a jedino u Sremu i Bačkoj će biti bezbedne vremenske prilike.

U četvrtak, 5. avgusta, crveni meteoalarm biće na snazi na istoku naše zemlje, ali i u južnim delovima, dok će za Šumadiju biti narandžasti. Meteoalarm za ove predele izdat je i zbog moguće grmljavine i pljuskova.

Žuti meteoalarm u četvrtak biće na snazi za ostatak Srbije i to na kišu i grmljavinu, ali i vrućine.

Inače, RHMZ je danas naveo i da će se oblačnost koja u Bačkoj uslovljava kišu i lokalne pljuskove u toku jutra premeštati ka severu Banata. U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano, kiša moguća samo na jugu i jugozapadu zemlje.

Italija vrucina
Vrućina u Italiji Foto:EPA-EFE/Giuseppe Lami

Minimalna dnevna temperatura danas kretaće se od 15 do 21, a najviša od 29 do 35 stepeni.

Podsetimo, prema prognozi za naredne dane, sutra nas očekuje toplo i sunčano vreme, a oblačno i mestimično sa kišom i grmljavinom biće u četvrtak i petak. Pretežno sunčano vreme nas očekuje i za vikend, a zatim sledi nestabilno vreme sa kišom i grmljavinom.

Bonus video – Saveti za šminkanje tokom tropskih dana 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar