Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

U prognozi za naredne dane nas čeka red sunca, red oblaka, kiše i sneg. Biće toplije, ali promenljivo, uz česte padavne.

Zbog topljenja snega danju, i zaleđivanja mokrih površina noću, ima poledice na putevima, savetuje se poseban oprez u saobraćaju.

RHMZ je zbog poledice i leda aktivirao niži i viši stepen upozorenja, odnosno žuti i narandžasti meteoalarm, piše N1.

Pod uticajem visokog vazdušnog pritiska vreme će danas biti stabilno, suvo, i pretežno vero. Zbog vedrog neba, noć za nama je veoma hladna.

Minimalna temperatura se jutros spustila ispod nule u celoj Srbiji, a u mnogim mestima ispod -10 stepeni. Najhladnije je u Sjenici sa čak -20 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ

Nastavak dana nam donosi sunčano vreme, uz porast dnevne temperature. Danas će nešto više oblačnih perioda biti na istoku, ali padavina neće biti. Duvaće slab jugoistočni vetar, sa umerenim i pojačanim udarima na području Banata. Maksimalna temperatura u okrivima višegodišnjeg proseka, uglavnom od 1 stepen na jugu, do 5 stepeni na severu Srbije.

U narednim danima promenljivo, toplije, uz česte padavine. U utorak će padati kiša i susnežica u nižim predelima, a višim sneg.

U sredu, zatim, vreme suvo i toplije, sa temperaturom i do 12 stepeni. U četvrtak očekujemo novi talas kiše, uz pojačan severni vetar, dok će u petak ponovo biti suvo.

Pred nama dakle promenljivo vreme, trebaće nam ove nedelje i kišobrani.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar