Foto: Republički geodetski zavod

Republički geodetski zavod (RGZ) počeo je primenu međunarodnog ISO 37001 standarda protiv mita, a za potrebe potpune i efikasne implementacije kotisti se i veštačka inteligencija, saopšteno je danas.

Stav RGZ je nulta tolerancija prema mitu i korupciji, naglašeno je u saopštenju.

Za rukovodioce službi katastra nepokretnosti iz cele Srbije organizovana je radionica kako bi se stekla neophodna znanja i veštine za primenu tog ISO standarda u svakodnevnom poslovanju.

Ta obuka je deo šireg plana usklađivanja sa međunarodnim standardima, čime RGZ podiže kvalitet, efikasnost, bezbednost i održivost podataka i poslovanja na viši nivo, navodi se u saopštenju i naglašava posvećenost Zavoda „integritetu i etičkom ponašanju“, što je od posebne važnosti u toj oblasti.

Ističe se da je RGZ „istinski opredeljen za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na mito“ i krajem prošle godine sertifikovan je prema ISO 9001, 27001 i 27701.

„Jedan od najvažnijih koraka u unapređenju našeg poslovanja je uvođenje veštačke inteligencije za primenu i implementaciju ISO standarda. To inovativno rešenje
omogućava da RGZ brže i efikasnije identifikuje potencijalne rizike i nepravilnosti, što dodatno jača našu borbu protiv korupcije, s ciljem da građanima Srbije pružimo što kvalitetnije i sigurnije usluge“, naglašeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare