Polaganje male mature za upis u srednje škole Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama biće objavljeni do sutra, 13. jula, do 8 časova, na portalu Moja srednja škola, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida, to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama. Takođe, sutra će biti objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula ove godine, dok će dan kasnije, 15. jula, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Takođe, u četvrtak i petak, 14. i 15. jula, prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podneti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole.

Od 14. jula od 8 časova, do 20. jula u ponoć, je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, posle prvog i drugog upisnog kruga.

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

BONUS VIDEO – Srpski maturanti: Zašto (ne) ostajemo u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram