Rektorka: Preispitati ulogu Bogoslovskog fakulteta

Društvo 21. sep. 202014:00
Podeli:
Ivanka Popović Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Senat Univerziteta u Beogradu doneo je odluku da se školske 2020/2021 godine nastava izvodi kombinovano, tako što će predavanja biti pretežno onlajn, a praktična nastava na fakultetima, sa posebnom pažnjom prema brucošima, rekla je rektorka Univerziteta u Beogrdu Ivanka Popović. Navela je i da je vreme da se razmisli o ulozi Bogoslovskog fakuleta na državnom univerzitetu u sekularnoj državi.

Popović je za Blic objasnila da posebna pažnja za brucoše znači da, gde je moguće, imaju klasičnu nastavu tamo gde fakulteti i epidemiološki uslovi dozvoljavaju.

Upitana da li će onlajn studiranje „ostaviti rupe u znanju“, Popović je navela da mnogi nastavnici tako misle, ali u ovom trenutku nema mogućnosti za izbor.

Povezane vesti:

Želimo da obezbedimo najbolji mogući kvalitet nastave u nenormalnim okolnostima. Nastava na daljinu od svih traži veću posvećenost radu, a od studenata i veći stepen samodiscipline, rekla je Popović.

Popović je navela i da je sazrelo vreme da se, uz svo razumevanje da Bogoslovski fakulet deluje po akademskim i crkvenim propisima, razmisli o njegovoj ulozi na državnom univerzitetu u sekularnoj državi.

Ako Sinod želi da promeni položaj i ulogu Bogoslovskog fakulteta, može da se otvori rasprava o tome koja bi uključila sve relevantne činioce u državi, dodala je ona o uplivu Srpske pravoslavne crkve na fakultet.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar