Rektorka: Teorija na daljinu, praksa na fakultetima

Društvo 20. sep. 202009:02 > 09:04
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Univerzitet u Beogradu odlučio se za kombinovani model nastave od oktobra, uz održavanje teorijskog dela nastave na daljinu, a praktičnog u manjim grupama na fakultetima, izjavila je rektorka Ivanka Popović i najavila veći nadzor onlajn predavanja.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović je rekla da su zbog koronavirusa okolnosti nepredvidive i da se Univerzitet odlučio na kombinovani model nastave koji može brzo da se prilagodi epidemiološkim uslovima.

Teorijski deo nastave održavaće se na daljinu, a praktični na fakultetima, u manjim grupama, rekla je Popović i istakla da su su novoj školskoj godini prethodile intenzivne pripreme fakulteta tokom leta.

Ona je najavila da će u ovoj školskoj godini nadzor realizacije nastave biti pojačan, ali „ne sa namerom da se kontroliše, već sa namerom da se studentima obezbedi najbolja moguća nastava“.

Popović je istakla da je bio potreban ogroman napor da se održi nastava na daljinu i zahvalila se svima onima koji su prepoznali posebne okolnosti u kojima se delovalo i sa kojima se još uvek suočavamo.

„Međutim, jedan manji deo akademske zajednice nije bio dorastao zadatku i moraće da menja svoje navike u novoj školskoj godini“, istakla je Popović.

Pročitajte još:

Pandemija nas je naučila da moramo brže da reagujemo na nove okolnosti, rekla je Popović.

Upitana o mogućnostima za ispunjenje zahteva studenata da se školarine smanje za 30 odsto, Popović je rekla da očekuje da će fakulteti izaći u susret onima koji su u teškoj situaciji.

„S punim razumevanjem teškoća u kojima se pojedini studenti nalaze, očekujem da će fakulteti, u okviru svojih mogućnosti, izaći u susret studentima koji podnesu obrazložene zahteve za smanjenje ili oslobađanje od školarine“, rekla je rektorka.

Komentari

Vaš komentar