Pravni fakultet Novi Sad
Foto: N1

Nastavno-naučno veće Pravnog fakulteta u Novom Sadu razrešilo je dužnosti predsednika Saveta tog fakulteta Dragana Milkova zbog "nesavesnog i neurednog rada".Vršilac dužnosti dekana tog fakulteta Tatjana Bugarski pozvala je Savet fakulteta da postupi po odluci Veća, navodi se u zapisniku u koji je Beta imala uvid, i da imenuje novog člana Saveta.

Za razrešenje Milkova glasalo je 14 članova Veća, jedan je bio protiv a jedan uzdržan, piše u zapisniku.

Kako su mediji pisali prošle godine, Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je profesor Dragan Milkov u sukobu interesa jer je vlasnik preduzeća „Kruška“ iz Bačkog Petrovca, član Nadzornog odbora Slobodne carinske zone, ali i predsednik Saveta Pravnog fakulteta, što je funkcija na kojoj ne može više da bude.

Uprkos takvom rešenju Agencije, on je ostao predsednik Saveta fakulteta.

U obrazloženju odluke o razrešenju se navodi da Milkov nije stavljao na dnevni red sednica Saveta predlog kandidata za dekana, iako je bio obavezan da to učini.

PROČITAJTE JOŠ

Dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu i visoki funkcioner Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Branislav Ristivojević smenjen je u julu prošle godine većinom glasova članova Nastavno-naučnog veća i Saveta fakulteta.

U zahtevu za smenu Ristivojevića, u koji je Beta tada imala uvid, navodi se da je donosio odluke „samovoljno“, da je funkciju koristio „za ostvarivanje političkih ciljeva“ kao i da je nenamenski trošio sredstva.

Tada je kao jedan od razloga za smenu Ristivojevića navedena i njegova „otvorena podrška Rusiji u agresiji na Ukrajinu“.

BONUS VIDEO: Dekan Arhitektonskog fakulteta: Optuženi profesor biće suspendovan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar