test antitela
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Gradonačelnik i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je da epidemija ima svoju dinamiku, a ponašanje može da snizi krivu rasta i najavio moguće pojačanje epidemioloških mera.

„Žurke, slave i druga slavlja su najveći izvor zaraze“, istakao je Radojičić za RTS. Radojičić je rekao da je očekivano da Beograd ima najviše zaraženih, u četvrtak je bilo 728, u petak 796, a juče je bilo 980 pozitivnih.

Ukazao je da podaci u regionu govore da veliki gradovi „bukte“ danima i nedeljama. Naveo je da je u najvećim gradovima, gde su kontakti najbliži, teža koordinacija i kontrola. On je kazao da je noćas 164 objekata kontrolisano, da je osam ekipa bilo na terenu, kod „16 plus 4“ su napisane kazne, jer su nađeni prekršaji.

Rekao je i da su dva tržna centra takođe kontrolisana, a u prethodnoj nedelji devet tržnih centara, 168 prodavnica i 55 ugostiteljskih objekata, a 14 kazni je napisano.

„Sve što radimo, radimo zbog zdravlja ljudi, ali i da očuvamo zdravstveni sistem“, kazao je i dodao da će verovatno mere morati da se pojačavaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar