Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije održaće sutra protest u parku Manjež u 12, odakle će se održati i šetnja do Vlade Srbije u 12.45 časova.

Putem zvanične Fejsbuk stranice, oni su pozvali kolege i koleginice, sindikalce svih sindikata, roditelje učenika, ali i sve građane Srbije da podrže protest svojim dolaskom.

Neki od zahteva sindikata su izmena zakona iz oblasti obrazovanja, manji broj učenika u odeljenju, kao i uvođenje platnih razreda.

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovaće sutra ispred sedišta Ministarstva prosvete, a potom je planirana šetnja do zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.

Istovremeno, za sutra je zakazan i jednodnevni štrajk, sa skraćenim časovima na 30 minuta.

Unija ima članstvo u oko 770 škola u Srbiji.

Potpredsednik Unije Zvonimir Jović kaže za Danas da će se videti kakva će biti realizacija štrajka, pošto su u pojedinim školama već počele opstrukcije direktora.

– Zakazuju se iznenadne sednice Nastavničkog veća i sastanci timova kako bi ljudi bili sprečeni da dođu na protest. Za sada je reč o malom broju škola, ali ćemo videti kako će se stvari razvijati. Sve smo to već videli – komentariše Jović.


BONUS VIDEO Adžić: Država deli šakom i kapom samo za obrazovanje novca nema

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar