Đačke ekskurzije, djačke ekskurzije u doba korone, prilog, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Ministarstvo prosvete uputilo je školama dopis Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u kojem se navodi da su se zbog poboljšanja epidemiološke situacije stekli uslovi za uspostavljanje redovnih planiranih vannastavnih aktivnosti, uključujući izlete, ekskurzije i nastavu u prirodi, piše Danas.

U „Batutovim“ preporukama piše da su škole pre polaska na putovanje obavezne da prikupe izjave roditelja da deca nemaju, niti su imala znake i simptome infekcije virusom korona u prethodnih sedam dana, piše Danas.

Za putovanja duža od dva dana neophodno je da se dostavi potvrda pedijatra o zdravstvenom stanju deteta.

PROČITAJTE JOŠ

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju preporučeno je da svi zaposleni i učenici nose maske tokom putovanja i boravka u zatvorenim prostorijama, kada je prisutan veći broj osoba i kada nije moguće držati distancu.

U dopisu školama Ministarstvo prosvete je preciziralo da se, s obzirom na epidemiološku situaciju u evropskim zemljama, još nisu stekli uslovi da se ekskurzija izvodi u inostranstvu, izuzev u Republici Srpskoj.

Podsetimo, do sada je bilo dozvoljeno da đaci putuju samo pod uslovom da se i mesto u kome je škola i destinacija na koju se putuje, nalaze u zelenoj zoni prema broju obolelih od kovida.

BONUS VIDEO: Nastavak škole uz najgoru epidemijsku sliku?– gost Branko Ružić

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar