vremenska prognoza
Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladnije s kišom, na planinama sa snegom, saopštio je danas Republičlki hidrometeorološki zavod.

U nižim predelima na severu i zapadu zemlje, sa padom temperature, kiša će prelaziti u susnežicu i sneg, a pongde će se lediti pri tlu. Duvaće slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno jak južni vetar, na severu umeren i povremeno jak severni i severoistočni.

Najniža temperatura kretaće se od minus jedan do sedam stepeni, najviša od dva na severu Vojvodine do 12 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji. I u Beogradu ; će sutra biti oblačno i hladnije, povremeno s kišom.

Vetar umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko sedam, a najviša oko 10 stepeni. Tokom noći, kiša će u višim delovima grada kratkotrajno preći u susnežicu i sneg. U ponedeljak će se zadržati oblačno vreme i još malo hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, dok će u utorak u većem delu zemlje biti umereno oblačno i suvo. Od srede ponovo toplije, umereno oblačno sa sunčanim periodima i uglavnom suvo.

Biometeorološka prognoza za 31.januar: Biometeorološke prilike mogu nepovoljno da utiču na osobe sa reumatskim i respiratornim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, neraspoloženje i poremećaj sna. ;

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar