Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ LOLA DJORDJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je aferu s izvozom oružja u Jermeniju ocenio kao "besmislen napad", ali je rekao da će domaći trgovci oružjem da obustave izvoz u Jermeniju i Azerbejdžan "bar na neko vreme" jer je to postalo glavno pitanje u odnosima te dve države.

„Izvozili smo u Azerbejdžan deset puta više. I šta sad s tim? Šta u stvari hoćete? Da ne izvozimo oružje, ili da vas pitamo gde smemo da izvozimo?“, rekao je Vučić za TV Prva i ponovio ocenu da su „priče o uvozu i izvozu oružja“ ugrozile domaću namensku industriju.

Ojačavamo Krušik i druga preduzeća namenske industrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država hoće dodatno da ojača fabriku Krušik i druga preduzeća namenske industrije i najavio da će SDPR uzeti ogromne količine granata i raketa iz valjevskog Krušika.

„Sada se borimo za Valjevo (Krušik) i sada pravimo veliku stvar sa SDPR, hoćemo da ga ojačamo, da SDPR uzme ogromene kolicicne granata i raketa iz Krušika i mudularnih pušaka iz Kragujevca, da dodatno uanpredimo tehnološki proizvodni proces“, rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Kaže da će biti naručene i 10 puta veće količine vojnih vozila iz FAP-a, zatim da konačno Zastava Tervo završi tehnologiju takozvanog nezavisnog vešanja za vozila, da ne moramo to da uvozimo.

Želimo dodatno da naručimo velike količine domaćeg oružja i oruđa da bi pomogli opstanak namenske industrije, naglasio je Vučić i dodao da je najlakše bilo da se namenska uništava kao što je to radila prethodna vlast.

Ističe i da su afere svakako poremetile namensku industriju, kao i svaka priča o uvozu i izvozu oružja.

O Telekomu

Ocenio je da Telekom Srbije koji je u središtu nove kontroverze zbog svojih akvizicija i rashoda, posluje transparentno i da „nije više ovca za šišanje“, kako Vučić ocenjuje da tu firmu posmatraju pojedini opozicioni političari.

„Njegova tržišna vrednost raste. Da li će u nekom danu imati problem sa likvidnošću – hoće, to je normalno zbog trenutne ekonomske krize, ali će biti u deset buta boljem stanju od konkurencije… Kažite u stvari da hoćete da uništite Telekom“, poručio je Vučić kritičarima poslovanja te firme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar